Fehér csokis tejmorzsa, recept

Fehér csokis tejmorzsa, recept

 

A Fehér csokis tejmorzsa Hozzávalói (1 üveghez):

  • 10 dkg zsíros tejpor
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg liszt
  • 4 ek vaj
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek cukor
  • 1/2 tk só

Villával vagy kézzel morzsás állagúra dolgozzuk a tejport, lisztet, kukoricakeményítőt, sót, cukrot és a feldarabolt vajat. A morzsát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 120 fokra előmelegített sütőben 20 percig ropogósra sütjük.

Egy tálban összeforgatjuk a morzsát és a vízgőz felett felolvasztott fehércsokit és szórhatjuk is a fagyik tetejére. Hűtőszekrényben 1 hétig légmentesen elzárva tároljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu