Fehér csokis tejmorzsa, recept
A Fehér csokis tejmorzsa Hozzávalói (1 üveghez):
- 10 dkg zsíros tejpor
- 8 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg liszt
- 4 ek vaj
- 2 ek kukoricakeményítő
- 2 ek cukor
- 1/2 tk só
Villával vagy kézzel morzsás állagúra dolgozzuk a tejport, lisztet, kukoricakeményítőt, sót, cukrot és a feldarabolt vajat. A morzsát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 120 fokra előmelegített sütőben 20 percig ropogósra sütjük.
Egy tálban összeforgatjuk a morzsát és a vízgőz felett felolvasztott fehércsokit és szórhatjuk is a fagyik tetejére. Hűtőszekrényben 1 hétig légmentesen elzárva tároljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu