Fasírt muffinsütőben sütve, krumplipürével

- Hozzávalók 12 darabhoz:
- 60 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 teáskanál Worchester-szósz
- 2 fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- vaj
Máz
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 mokkáskanál chilipor
- kevés víz
- krumplipüré
Elkészítés: 20 perc, sütés: 35 perc
Elkészítés:
A zsemléket áztasd langyos vízbe. Ha már teljesen megszívják magukat, jól nyomkodd ki, és tedd félre őket. Rakd egy tálba a darált húst, majd add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a felkockázott vöröshagymát, a zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a Worchester-szószt, az egész tojásokat, és nyomd bele a fokhagymát. Végül jó laposan gyúrd össze. A muffinformát kend ki vajjal, és töltsd meg a darált húsos masszával.
A mázhoz a cukrot, a mustárt, a chiliport, a vizet jól keverd ki, és kend be vele a fasírtok tetejét. Tedd előmelegített sütőbe, és közepes lángon körülbelül 30 perc alatt süsd meg. Majd nyomd a fasírtok tetejére az előzőleg elkészített krumplipürét, helyezd vissza a sütőbe, és pár perc alatt süsd szép pirosra.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu