Fasírt muffinsütőben sütve, krumplipürével

Fasírt muffinsütőben sütve, krumplipürével

  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 60 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál Worchester-szósz
  • 2 fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • vaj

Máz

  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál chilipor
  • kevés víz
  • krumplipüré

Elkészítés: 20 perc, sütés: 35 perc

fasirt_muffin

Elkészítés:

A zsemléket áztasd langyos vízbe. Ha már teljesen megszívják magukat, jól nyomkodd ki, és tedd félre őket. Rakd egy tálba a darált húst, majd add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a felkockázott vöröshagymát, a zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a Worchester-szószt, az egész tojásokat, és nyomd bele a fokhagymát. Végül jó laposan gyúrd össze. A muffinformát kend ki vajjal, és töltsd meg a darált húsos masszával.

A mázhoz a cukrot, a mustárt, a chiliport, a vizet jól keverd ki, és kend be vele a fasírtok tetejét. Tedd előmelegített sütőbe, és közepes lángon körülbelül 30 perc alatt süsd meg. Majd nyomd a fasírtok tetejére az előzőleg elkészített krumplipürét, helyezd vissza a sütőbe, és pár perc alatt süsd szép pirosra.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: femina.hu