Fantasztikusan omlós báránysült, recept

Fantasztikusan omlós báránysült, recept

Bevált trükkök a sütéshez. Ha a húsvéti időszakban szívesen készítenél báránysültet, akkor kövesd ezt a receptet.

Ha igazi különlegességgel rukkolnál elő, vagy nagy családi lakomára készülsz, a báránysült remek választás. A comb mellé tehetsz gerincet is. Ha krumplit, zöldségeket is pakolsz a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodnod. Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

A Fantasztikusan omlós báránysült Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kg báránycomb
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 vöröshagyma
  • frissen őrölt bors

Páchoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaringág
  • fél citrom

Fantasztikusan omlós báránysült
Elkészítés: 30 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 2 óra 30 perc

 

A Fantasztikusan omlós báránysült Elkészítése:

Mosd meg a húst hideg vízben, és hagyd a vágódeszkán lecsepegni, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A páchoz a citrom levét keverd össze az olívaolajjal, nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá az apróra vágott rozmaringot. Ne használj túl sok fűszert, mert az elnyomja a bárány jellegzetes ízét. Kend be vele jól a húst, a résekről se feledkezz meg. Fedd le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban egy éjszakán át.

Sütés előtt közvetlenül a bárányt szórd meg sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajazott tepsibe. A hús alá önts két deci vizet, és alufóliával fedd le. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, időnként locsold meg, és legalább kétszer fordítsd meg. Ha elpárolog alóla a lé, feltétlenül pótold. Ha fiatal a bárány, két óra alatt megpuhul, ha öregebb, hosszabb ideig kell sütnöd. Mielőtt elkezdenéd pirítani a húst, ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy kést, és az könnyen áthatol rajta, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Ha kiveszed a sütőből, hagyd körülbelül tíz percig pihenni, utána szeleteld csak fel.

Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: Femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük