Fánksüti
Hozzávalók
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
• másfél bögre kristálycukor
• 2 tojás
• 3 bögre fehér finomliszt
• 1 csomag sütőpor (12 g)
• egy csipet só
• fél bögre étolaj
• másfél bögre 2,8%-os tej
• + három-négy evőkanál olvasztott vaj és kristálycukor a szóráshoz
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
4. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik!
Utószó: El ne mulasszátok forrón megvágni, és úgy fogyasztani. Mondjuk úgysem hinném, hogy kibírnátok. A szeletelés külön élmény, meg fogtok lepődni. Nemhogy nem lesz szalonnás, a kés szinte siklik rajta…
Forrás: nlcafe.hu