Fajita marhahússal – Mexikói recept
Fajitas marhahússal egyre népszerűbb Mexikó gyors étel. A Fajita szó a spanyol „fascia” – szoknya szóból ered; eredetileg a marhahús töltelék szoknyájára utalt. Ma már több féle töltelékkel: csirke, bárány, hal … is készül
Elkészítési idő (20) perc
Fajita marhahússal hozzávalói
- 400 g marha bélszín
- 4 búzatortilla lap
- 50 g kaliforniai paprika, piros
- 50 g kaliforniai paprika, zöld
- 100 g lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 friss chilipaprika
- 50 g paradicsompüré
- 1 ek Worcester szósz
- 0.2 ek fokhagymapor
- 0.5 ek mexikói fűszerkeverék
- só és bors ízlés szerint
- olaj sütéshez
Fajita marhahússal Elkészítése
-
Előkészülünk a hozzávalókkal: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paprikákból eltávolítjuk a magokat.
-
A hagymát és a paprikákat hosszanti csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst szintén felcsíkozzuk,
megsózzuk
-
A bélszínt kevés olajon, nagy lángon sütni kezdjük, pár perc után hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a fokhagymát.
-
Nem hosszan, de továbbra is nagy lángon dolgozunk. Majd worchester szósszal és kevés paradicsompürével felöntjük, fokhagymaporral, steak fűszerkeverékkel ízesítjük. Addig hagyjuk sülni, amíg minden megpuhul. A magas hő miatt az egész folyamat kb. 5-6 perc.
-
A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk a láng fölött.
-
A lap első harmadára egy sávban halmozunk a húsos keverékből, majd összehajtogatjuk a lapot. Adhatsz hozzá gauacamole-t is. Először az alját hajtjuk fel, amjd a két oldalát, végül át kell gurítani a maradék lap főlé a fajita testét. KÉSZ