Fajita marhahússal – Mexikói recept

Fajita marhahússal – Mexikói recept

Fajitas marhahússal egyre népszerűbb Mexikó gyors étel. A Fajita szó a spanyol „fascia” – szoknya szóból ered; eredetileg a marhahús töltelék szoknyájára utalt. Ma már több féle töltelékkel: csirke, bárány, hal … is készül

Elkészítési idő (20) perc

Fajita marhahússal hozzávalói

fajita marhahússal

  • 400 g marha bélszín
  • 4 búzatortilla lap
  • 50 g kaliforniai paprika, piros
  • 50 g kaliforniai paprika, zöld
  • 100 g lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma, préselve
  • 1 friss chilipaprika
  • 50 g paradicsompüré
  • 1 ek Worcester szósz
  • 0.2 ek fokhagymapor
  • 0.5 ek mexikói fűszerkeverék
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj sütéshez
fajita marhahússal
fokhagyma friss chilivel összevágva

Fajita marhahússal Elkészítése

  1. Előkészülünk a hozzávalókkal: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paprikákból eltávolítjuk a magokat.

  2. A hagymát és a paprikákat hosszanti csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst szintén felcsíkozzuk,

    megsózzuk

  3. A bélszínt kevés olajon, nagy lángon sütni kezdjük, pár perc után hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a fokhagymát.

  4. Nem hosszan, de továbbra is nagy lángon dolgozunk. Majd worchester szósszal és kevés paradicsompürével felöntjük, fokhagymaporral, steak fűszerkeverékkel ízesítjük. Addig hagyjuk sülni, amíg minden megpuhul. A magas hő miatt az egész folyamat kb. 5-6 perc.

  5. A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk a láng fölött.

  6. A lap első harmadára egy sávban halmozunk a húsos keverékből, majd összehajtogatjuk a lapot. Adhatsz hozzá gauacamole-t is. Először az alját hajtjuk fel, amjd a két oldalát, végül át kell gurítani a maradék lap főlé a fajita testét. KÉSZ

fajita marhahússal

fajita marhahússal

fajita marhahússal
a „cuccot” a tortilla lap első harmadára helyezd, adhatsz hozzá gauacamole-t is

fajita marhahússal

fajita marhahússal

fajita marhahússal
guacamole-val és mexikói rizssel tálad