Fahéjas – Szilvás Gombóc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 12 dkg liszt
- 3 dkg búzadara
- 1 tojás
- 24 szem szilva
- 24 db kockacukor
- 1 dkg vaj
- só
- zsemlemorzsa
- fahéj
- porcukor
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit, főzd puhára, majd passzírozd át és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a lisztet, a búzadarát, a tojást, és egy csipet sót.
A tésztából szaggass kis egy pohár segítségével 24 darab két ujjnyi vastag, 10 cm átmérőjű kört. Mindegyik közepére tégy egy-egy magozott szilvát – közepén egy kockacukorral – majd formálj belőlük gombócokat.
Forrásban lévő sós vízben főzd meg őket, ez nagyjából 5-6 perc, amíg feljönnek a víz tetejére, majd forgasd meg őket vajon pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva, még forrón tálald.