Fahéjas – Szilvás Gombóc

Fahéjas – Szilvás Gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • 24 szem szilva
  • 24 db kockacukor
  • 1 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit, főzd puhára, majd passzírozd át és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a lisztet, a búzadarát, a tojást, és egy csipet sót.

szilvas-fahejas-gomboc

A tésztából szaggass kis egy pohár segítségével 24 darab két ujjnyi vastag, 10 cm átmérőjű kört. Mindegyik közepére tégy egy-egy magozott szilvát – közepén egy kockacukorral – majd formálj belőlük gombócokat.

Forrásban lévő sós vízben főzd meg őket, ez nagyjából 5-6 perc, amíg feljönnek a víz tetejére, majd forgasd meg őket vajon pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva, még forrón tálald.