Körtés fahéjas pite

Hozzávalók
- 30 dkg búzaliszt (BL55)
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 6 evőkanál 2,8%-os tej
A töltelékhez
- 60 dkg érett körte
- 20 dkg kristálycukor
- fahéj (őrölt)
- A tészta megkenéséhez
- 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
45 perc
Elkészítés
1 A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük.
2 Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet.
3 Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.
4 A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.
5 A körtékett lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat.
6 Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.
7 A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
8. 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.