Körtés fahéjas pite

Körtés fahéjas pite

Hozzávalók

  • 30 dkg búzaliszt (BL55)
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
  • 1 csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 6 evőkanál 2,8%-os tej

A töltelékhez

  • 60 dkg érett körte
  • 20 dkg kristálycukor
  • fahéj (őrölt)
  • A tészta megkenéséhez
  • 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
45 perc

kortes-fahej-pite-sutemeny2

Elkészítés

1 A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük.

2 Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet.

3 Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.

A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.

5 A körtékett lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat.

kortes-fahej-pite-sutemeny

6 Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

7 A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

8. 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.