Fahéjas csiga 30 perc alatt, recept
(Persze, amikor elmondom neki, hogy ha nem megyünk boltba, nem lesz otthon semmi ennivaló, de ennek ellenére nem akar eljönni a boltba..) Szóval adott egy szombat reggel, persze a rántottához nincs kenyér, a Cornflakes-hez nincs tej. Nézzük csak mi van a hűtőben?
Aztán eszembe jutott HahoPihe barátosném blogja, hogy mintha posztolt volna egy kakaós csigát, ami eszméletlen gyors. Hát ez lett a reggeli. Bár az eredeti recept kefír helyett túrót ír, HahoPihe pedig tejfölt, de csak kefír volt itthon. Én szoktam tejföl helyett kefírt tenni más dolgokba is, szóval itt is gondolkodás nélkül helyettesítettem. Kiskorú pedig fahéjasat akart, ezért a többség az lett.
Elkészítési idő: 10 perc+20 perc sütés
A Fahéjas csiga Hozzávalói:
- 25 dkg kefír
- 10 dkg cukor
- 5 evőkanál olaj
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- kb. 35 dkg liszt
Tölteléknek:
- 5-8 dkg puha vaj
- 4 ek porcukor
- 2-3 ek fahéj vagy kakaópor
1. A kefírt, cukrot, olajat, vaníliás cukrot összekeverem egy nagyobb tálban, majd hozzáadom a sót és a sütőport, majd a lisztet. Utána kiborítottam a konyhapultra, és sodrófával kinyújtottam téglalap alakúra. Normál tészta állagúnak kell lennie, nem ilyen ragacsosnak.
2. A kinyújtott tésztát megkentem a felolvasztott vajjal, majd megszórtam cukorral és a fahéjjal. Utána a hosszanti oldal mentél feltekertem és felszeleteltem. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.
3. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.
És a csigák a kötelező porcukorral.
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu