Fahéjas almakarikák palacsintatésztában – Mindenki imádni fogja

Hozzávalók 16 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 3 nagyobb alma
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1/2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- porcukor
- fahéj
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.
Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.
Forrás: femina.hu