Fahéjas almakarikák palacsintatésztában – Mindenki imádni fogja

Fahéjas almakarikák palacsintatésztában – Mindenki imádni fogja

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 nagyobb alma
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor
  • fahéj

almakarika_fahej-palacsinta-teszta

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.

Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.

 

Forrás: femina.hu