Ezt tedd, hogy omlós legyen a hús! – Fűszeres sertéstarja krumpliágyon
Hozzávalók 6 személyre:
- 1,5 kg burgonya
- 1 kg sertéstarja
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 szál kolbász
- 3 szelet kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mangalicazsír
- majoránna
- só
- őrölt bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 90 perc
Elkészítés:
A csont nélküli tarját mosd meg, szeleteld fel, klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, és legalább két órát hagyd állni. A kolbászt szeld karikákra, vagy szalámit is használhatsz, a szalonnát kockázd fel, a hagymát és a krumplit is vágd fel. Ezeket keverd jól össze, és enyhén sózd meg. Egy tepsit zsírozz ki, majd terítsd el benne a krumplis keverék felét, erre tedd a hússzeletek felét. Ezt ismételd meg még egyszer. Néhány karika kolbászt hagyj a tetejére.
Tedd a rakott húst előmelegített sütőbe, és fólia alatt, közepes lángon süsd 80 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg úgy reszelt sajttal, hogy az mindent befedjen, tedd rá a kimaradt kolbászt vagy szalámit. Rakd vissza a sütőbe, és pirítsd meg tíz perc alatt. Azért ne süsd tovább magas hőmérsékleten, mert akkor a hús kiszárad, és nem lesz omlós.
Forrás: femina.hu