Ezért egyél mandarint az ünnepek alatt !

Az ünnepi szezon egyik legkedveltebb gyümölcse a mandarin. Nem is véletlenül!
A mandarin, a satusama, a tangerine mind-mind a narancs alfajai, csak kisebbek, vékonyabb a héjuk, és általában kevesebb mag van bennük.
De mindegyik megtartotta a narancsra jellemző jótékony hatásokat.
Íme a legjobb tulajdonságai
- Csökkenti a májrák kockázatát. Egy kutatás bebizonyította, hogy azoknál, akik gyakran ettek mandarint, nemcsak a májrák, de a májgyulladás sokkal ritkábban alakult ki.
- Gátolja a leukémia terjedését
A tangeretin nevű flavonoid, ami a mandarin belső, fehér héjában van, csökkenti a leukémia kialakulásának kockázatát, valamint a betegség terjedését. - Csökkenti az artériák keménységét
A mandarinban található nobiletin nevű flavonoid, csökkentette a cukorbetegek artériáinak megkeményedését. Azonban ezt nemcsak a betegeknél figyelték meg, az egészséges emberekre is nagyon jól hat. - Küzd a mellrák ellen
Mindkét korábban említett flavonoid hatékony a mellrák elleni küzdelemben. - Tele van tápanyagokkal
Kiváló forrása a C-vitaminnak, az A-vitaminnak és az összes B-vitaminnak.
És végül, de nem utolsó sorban, isteni finom!
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: nlcafe.hu