Ez lesz a kedvenc péksütid – Duplasajtos pizzás tekercs

Ez lesz a kedvenc péksütid – Duplasajtos pizzás tekercs

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 élesztő

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 tömlő krémsajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál pizzafűszer
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • ketchup

pizzas_csiga_tekercs-dupla-sajt
Elkészítés: 25 perc, kelesztés: 50 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt morzsold langyos tejbe, és tíz perc alatt futtasd fel. Ha jócskán megnő a térfogata, a sót szórd bele, töltsd tálba, majd a liszttel, a tojássárgával és a vajjal gyúrd tésztává. Letakarva, langyos helyen 45-50 percen át keleszd. 

A töltelékhez a vajat, a sajtot, a pizzafűszert keverd jól ki a tojássárgájával, és sózd meg. A megkelt tésztát oszd két részre, majd az egyiket belisztezett gyúrólapon formázd téglalap alakúra. Ha ez kész, a töltelékkel egyenletesen kend meg, szórd rá a hagymakarikákat, a kockára fölvágott sonkát, és nyomj rá ketchupot ízlés szerint.

Ezután csavard fel, és belisztezett késsel vágd fel. Tedd olajjal kikent tepsibe. Ugyanezt tedd meg a tészta másik felével is, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Ha félig kész, szórd meg sajttal a tetejét, és told vissza sülni. Akkor jó, ha szép aranybarna.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: femina.hu