Nyári citromos kuglóf – Egyszerű elkészíteni, recept

Nyári citromos kuglóf – Egyszerű elkészíteni, recept

 

A citromos kuglóf receptjét érdemes repertoáron tartani, hiszen mindig nagy sikert arathatsz vele.

A könnyű, üdítő sütivel megkoronázhatsz egy remek hétvégi ebédet. Nem lesz vele nehéz dolgod. Mire belemelegedsz a munkába, máris teheted a sütőbe. A citromos kuglófhoz fagyit is kínálhatsz, de friss gyümölccsel díszítve is nagyon csábító desszert.

A Nyári citromos kuglóf Hozzávalói 12 szelethez:

  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Mázhoz

  • 12 dkg porcukor
  • fél citrom

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés:

Keverd fehéredésig a cukrot a tojásokkal, add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá az olajat, a vizet és a vaníliás cukrot. Nyomd hozzá a citrom levét, reszeld hozzá a héját. Alaposan dolgozd össze. Fontos, hogy a massza homogén, csomómentes legyen.

Nyári citromos kuglóf

Egy kuglófformát kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. Öntsd bele a masszát, majd egyengesd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 40 percig. Ekkor végezz tűpróbát. Fogj egy hústűt vagy hegyes kést, szúrd a tésztába. Ha nem tapad hozzá massza, nyugodtan kiveheted a sütőből. A mázhoz keverd habosra a fél citrom levét és a porcukrot, majd öntsd a kihűlt kuglófra, és díszítsd reszelt citromhéjjal.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Femina.hu