Nyári citromos kuglóf – Egyszerű elkészíteni, recept
A citromos kuglóf receptjét érdemes repertoáron tartani, hiszen mindig nagy sikert arathatsz vele.
A könnyű, üdítő sütivel megkoronázhatsz egy remek hétvégi ebédet. Nem lesz vele nehéz dolgod. Mire belemelegedsz a munkába, máris teheted a sütőbe. A citromos kuglófhoz fagyit is kínálhatsz, de friss gyümölccsel díszítve is nagyon csábító desszert.
A Nyári citromos kuglóf Hozzávalói 12 szelethez:
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mázhoz
- 12 dkg porcukor
- fél citrom
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés:
Keverd fehéredésig a cukrot a tojásokkal, add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá az olajat, a vizet és a vaníliás cukrot. Nyomd hozzá a citrom levét, reszeld hozzá a héját. Alaposan dolgozd össze. Fontos, hogy a massza homogén, csomómentes legyen.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. Öntsd bele a masszát, majd egyengesd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 40 percig. Ekkor végezz tűpróbát. Fogj egy hústűt vagy hegyes kést, szúrd a tésztába. Ha nem tapad hozzá massza, nyugodtan kiveheted a sütőből. A mázhoz keverd habosra a fél citrom levét és a porcukrot, majd öntsd a kihűlt kuglófra, és díszítsd reszelt citromhéjjal.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Femina.hu