Extra – Spicces MeggyLeves

Hozzávalók:
- 300 g meggy magja, megtörve
- 100 ml kékfrankos
- 50 ml víz
- 50 ml Bencés meggylikőr
- 300 g meggy húsa
- 400 g paradicsom
A vizet a likőrrel, a borral és a maggal felforraljuk, 10-15 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk, hagyjuk kihűlni, leszűrjük.
A paradicsomot és a meggyet 10-15 másodpercig turmixoljuk, de úgy, hogy a turmixot egyszerre mindig csak félig töltjük meg. (Nem kell túl finomra keverni.) 2-3 réteg gézzel kibélelt szűrőre tesszük, és kicsit kézzel is meggyúrjuk. Lefedjük, lábosra téve éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, lecsöpögni.
A lecsöpögött léhez több részletben adagoljuk a meggymagos koncentrátumot – annyit amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyű, harmonikusan édes-savanyú, meggyes-paradicsomos ízű levest kapjunk.
Betét
Adagonként néhány szem meggy, amelyet 60 °C-os sütőben szikkasztunk 2 órán át: kimagozva adjuk a leveshez. Kevés olívaolajat csepegtetünk rá. Hűvösen tálaljuk.
Az összes meggyet is szikkaszthatjuk előzetesen, így intenzívebb lesz az íze.
Forrás: gaultmillau.hu