2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Extra finom, sóban sült csirke hagymával – Így nem szárad ki a hús

Extra finom, sóban sült csirke hagymával – Így nem szárad ki a hús

Story Highlights

  • A sült csirkét soha nem lehet megunni. Nem kell attól tartanod, hogy a hús túl sós lesz.

 

Ezzel a sült csirkével az egész család jóllakik, ráadásul mindenki elégedetten áll majd fel az asztaltól. A sóban sütéstől a hús omlós lesz, nem szárad ki. A fűszerezésen kedved és ízlésed szerint változtathatsz. A petrezselyem és a bazsalikom is illik hozzá.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg só
  • 1 vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés: 15 perc, sütés: 90 perc

Elkészítés:

sult_csirke_soban
A csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat vagy tepsit kenj ki zsírral, és szórj bele fél kiló sót. Rakd bele a húst, és minden oldalát kend be alaposan olívaolajjal, majd mehet rá még fél kiló só jó vastagon, egyenletesen elosztva. Önts rá kevés vizet, és fedd le fóliával.

Rakd a csirkét 180 fokra előmelegített sütőbe, és bő egy óra alatt süsd meg. Időközönként forgasd meg és locsold meg a húst. Ha már késznek látod, szúrd meg az egyik combot, és ha tiszta lé folyik ki belőle, tulajdonképpen kész. Vedd le a fóliát, és magasabb hőmérsékleten, tíz perc alatt pirítsd meg. Ha sokkal tovább hagyod magas hőfokon sülni, a hús kiszárad.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Pácolt lazac (gravlax)

Hozzávalók Hal Hosszában félbevágott lazac egyik fele (1-2 kg közötti súlyú darab) pikkelyezve, bőrével Pác 12 dkg durva tengeri só...

Close