Expressz briós, recept

Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.
Az Expressz briósHozzávalói
8-10 adag
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg hideg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.
220 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.