Expressz briós, recept

Expressz briós, recept
Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.

Az Expressz briósHozzávalói

8-10 adag

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

 

Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.

220 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Expressz briós

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: izeselet.hu