Ettől a muffintól nem fogsz elhízni: banános zabkásamuffin

Ettől a muffintól nem fogsz elhízni: banános zabkásamuffin

Lassan itt a hideg és nyirkos idő, amiben egyre nagyobb igényünk van a szívmelengető süteményekre. Jöjjön egy muffinrecept, ami kielégíti a sütivágyad, de nem teszi tönkre a diétád.

Ha a hideg idő érkeztével párhuzamosan egyre jobban kívánod a sütiket, ne ijedj meg, nem vagy egyedül! A vágynak azonban nem engedhetünk minden alkalommal – hacsak nem akarunk gőzerővel a pluszkilók leadásán dolgozni pár hónap múlva. Ezért nem árt már az ősz kezdetén betárazni olyan egészséges sütireceptekből, amikből egy kicsit bátrabban falatozhatunk. A következő recept a szuperegészséges zabkása sült változata, ami pont olyan finom, mint egy valódi muffin. Már mutatjuk is, hogyan készítheted el.

A banános zabkásamuffin Hozzávalói:
12 darabhoz

  • 3 csésze zabpehely
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csészényi összenyomkodott banán
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília
  • 2 csésze sovány tej
  • 2 evőkanál csokichips

A banános zabkásamuffin Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a barna cukrot, a sót, a fahéjat és a sütőport.
Egy másik tálban keverd össze alaposan a banánt, az olajat, a tojásokat és a vaníliát. Végül keverd hozzá a tejet is.
Öntsd a folyadékot a zabos keverékre, és keverd el alaposan. Nem baj, ha leveses marad.
Töltsd a kivajazott, vagy papírral borított muffinformákba a tésztát, majd szórd meg őket csokichipsszel.
175 fokos sütőben 20-25 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. 5-10 percet hagyd hűlni, és már élvezheted is!

banános zabkásamuffin
Forrás: nlcafe