Egy kedves barátunk gyermekének szülinapi buliján találkoztam ezzel a recepttel, melyet a házigazda anyukája készített. Erdélyből származnak, így lett a recept címe erdélyi padlizsánkrém

Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 4 db padlizsán jó a fonnyattabb padlizsán is, ha találsz ilyet leértékelve a piacon
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kis fej sonkahagyma
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 4-5 ek púpos evőkanál házialg készített majonéz
- 1 ek extra szűz oliva olaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A padlizsánok minden oldalát grillezd meg kb 25-30 perc. Dobd mellé a kettő cikk hámozatlan fokhagymát is
- Akkor jó ha már szépen megreped a héja
- Ez már készen is van
- Ha kész, hagyd kihülni az egészben megsült tojásgyümölcsöket és a 2 db fokhagymacikket, majd utána kézzel szedd le a külső héját és rakd egy tálkába
- A fenti fűszerekkel, olajjal és majonézzel keverd ki a padlizsánt egy villával segítségével vagy ha nem szereted darabosan, akkor egy botmixerrel. Reszelj bele egy kis sonka hagymát is.