Erdélyi daragaluska
Az Erdélyi daragaluska Hozzávalói 4 főre:
- 3 dl búzadara,
- 30 dkg juhtúró,
- 3 dl tejföl,
- 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna,
- 4 tojás, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél), só ,fehér bors
A Erdélyi daragaluska Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojássárgákat. Egyórai pihentetés után forró, de nem lobogó vízbe szaggassuk. Jó nagy fazékban főzzük, hogy a galuskáknak legyen helyük duzzadni és addig hagyjuk, míg a galuskák háromszorosára nőnek.
A füstölt szalonnát közben apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt leszűrjük, és a szalonnazsírra szedjük a megfőtt galuskákat. A tejfölt kikavarjuk juhtúróval, sóval, borssal ízesítjük és rákenjük a galuskákra. Tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, és 15 percre forró sütőbe tesszük. Rendkívül finom!
Forrás: aledakonyhaja