Epres túrótorta, recept

Epres túrótorta, recept

Az Epres túrótorta Hozzávalói:

Lapokhoz:

  • 5 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 vanília cukor,
  • 0,3 dl tej,
  • 0, 2 dl olaj,
  • 3 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa,
  • 3 evőkanál,
  • liszt,
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 3 evőkanál méz,
  • 1 sütőpor, c
  • sipet só

Krémhez:

  • 1 tejszín ízű pudingpor,
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 2 dl tejszín( Hulala),
  • 1 tasak zselatin,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 0,5 dl tej

szükséges még:

  • 30 dkg eper,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 dkg tejcsoki,
  • kevés fehércsoki,
  • 1 evőkanál olaj

Az Epres túrótorta Elkészítése:

A lapokhoz a tojások sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral majd beledolgozzuk a mézet, a zsemlemorzsát, a kakaót , a lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén beleforgatjuk az előbbi masszába . A masszát elfelezzük , 24 cm- es tortaformában,180 fokon 15 perc alatt , két lapot sütünk.

A krémhez a pudingot előírás szerint megfőzzük és lehűtjük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, felmelegítjük majd kissé visszahűtjük. A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot kissé fellazítjuk pár kanál tejszínhabbal, belekeverjük a tehéntúrót, a zselatint és a megmaradt tejszínhabot.

A kapcsos tortaforma oldalát vékonyan megkenjük olajjal és az aljára teszük az egyik piskótalapot. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk a forma oldalát, a többit pedig lerakjuk a piskótára. Rásimítjuk a krémet és befedjük a másik piskótalappal. Pár órára jól lehűtjük a tortát.

A díszítéshez a tejcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Az epreket félbevágjuk és mindegyiket belemártjuk a csokoládéba. Kissé dermedni hagyjuk, majd vékony csíkban fehér csokoládét csorgatunk rájuk.
A tejszínt felverjük , felét a torta tetejére kenjük, másik feléből, habzsák segítségével, 12 rózsát nyomunk a tortára, majd körberakjuk az eperrel.

Epres túrótorta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja