Az Epres túrótorta Hozzávalói:
Lapokhoz:
- 5 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1 vanília cukor,
- 0,3 dl tej,
- 0, 2 dl olaj,
- 3 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa,
- 3 evőkanál,
- liszt,
- 3 evőkanál kakaó,
- 3 evőkanál méz,
- 1 sütőpor, c
- sipet só
Krémhez:
- 1 tejszín ízű pudingpor,
- 25 dkg tehéntúró,
- 2 dl tejszín( Hulala),
- 1 tasak zselatin,
- 5 evőkanál cukor,
- 0,5 dl tej
szükséges még:
- 30 dkg eper,
- 2 dl tejszín,
- 5 dkg tejcsoki,
- kevés fehércsoki,
- 1 evőkanál olaj
Az Epres túrótorta Elkészítése:
A lapokhoz a tojások sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral majd beledolgozzuk a mézet, a zsemlemorzsát, a kakaót , a lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén beleforgatjuk az előbbi masszába . A masszát elfelezzük , 24 cm- es tortaformában,180 fokon 15 perc alatt , két lapot sütünk.
A krémhez a pudingot előírás szerint megfőzzük és lehűtjük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, felmelegítjük majd kissé visszahűtjük. A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot kissé fellazítjuk pár kanál tejszínhabbal, belekeverjük a tehéntúrót, a zselatint és a megmaradt tejszínhabot.
A kapcsos tortaforma oldalát vékonyan megkenjük olajjal és az aljára teszük az egyik piskótalapot. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk a forma oldalát, a többit pedig lerakjuk a piskótára. Rásimítjuk a krémet és befedjük a másik piskótalappal. Pár órára jól lehűtjük a tortát.
A díszítéshez a tejcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Az epreket félbevágjuk és mindegyiket belemártjuk a csokoládéba. Kissé dermedni hagyjuk, majd vékony csíkban fehér csokoládét csorgatunk rájuk.
A tejszínt felverjük , felét a torta tetejére kenjük, másik feléből, habzsák segítségével, 12 rózsát nyomunk a tortára, majd körberakjuk az eperrel.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja