Epres túrós piskóta bögrésen, recept
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A hozzávalókat egy közepes tepsire adtam meg, de én dupla adagból készítettem, és egy nagy gáztepsibe öntöttem.
Az Epres túrós piskóta Hozzávalói:
– negyed kiló túró (25 dkg)
– 3 tojás
– 2 bögre liszt (25 dkg)
– háromnegyed bögre joghurt (másfél doboznyi, 180 g)
– 1 bögre cukor (16 dkg)
– negyed bögre étolaj (80 ml)
– 1 csomag sütőpor (12 g)
+ 15 dkg eper
Az Epres túrós piskóta Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
1. A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal.
2. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk az eperrel. Én az epreket hosszára, háromfelé szoktam vágni, és mindegyiket a vágott felfelé teszem a süteményre.
4. Tűpróbáig sütjük, addigra szép aranyszínt kapa a teteje.
5. Nyugodtan vágjuk meg még melegen, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu