2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Epres Tiramisu – Sziruppal,m recept

Epres Tiramisu – Sziruppal,m recept

Story Highlights

  • Epres Tiramisu - Sziruppal

Az Epres Tiramisu Hozzávalói:

A sziruphoz:

  • 25 dkg eper
  • 1 narancs frissen facsart leve
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1/2 dl triple sec vagy narancslikőr

A krémhez:

  • 4 dkg habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek porcukor

Az összeállításhoz:

  • 30-40 dkg eper
  • 1 csomag babapiskóta

Az Epres Tiramisu Elkészítése:

A sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az eperszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük, amíg lehűl.
A krémhez a tejszínből lágy habot verünk. A mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert habbal.

Epres Tiramisu
Összeállítjuk a desszertet: egy üvegtál aljára eperszeleteket teszünk, majd félbevágott epreket helyezünk el körben a tálban úgy, hogy az eprek vágott oldalukkal kifelé nézzenek. A babapiskótákat megforgatjuk az eperszirupban és az eperszeletekre tesszük szorosan, hogy a tál alját teljesen befedjék. Meglocsoljuk még őket 1-2 evőkanál sziruppal, majd rákanalazzuk a krém felét. Ugyanígy megismételjük a rétegezést: eperszeletek, félbevágott eprek, szirupba forgatott piskóta és krém következik. Pár órára, de inkább egy egész éjsazkára a hűtőbe tesszük és tálalás előtt friss eperrel díszítjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Post source : streetkitchen.blog.hu

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Serpenyős Bazsalikomos, Mozzarellás PIZZA – recept

A Serpenyős Bazsalikomos, Mozzarellás PIZZA Hozzávalói; 2 db vastag tésztájú pizzához:   0,5 kg kenyérliszt (BL 80) 1 evőkanál só...

Close