Epres Tiramisu – Sziruppal,m recept

Az Epres Tiramisu Hozzávalói:
A sziruphoz:
- 25 dkg eper
- 1 narancs frissen facsart leve
- 3 ek cukor
- 2,5 dl víz
- 1/2 dl triple sec vagy narancslikőr
A krémhez:
- 4 dkg habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 4 tojássárgája
- 4 ek porcukor
Az összeállításhoz:
- 30-40 dkg eper
- 1 csomag babapiskóta
Az Epres Tiramisu Elkészítése:
A sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az eperszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük, amíg lehűl.
A krémhez a tejszínből lágy habot verünk. A mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert habbal.
Összeállítjuk a desszertet: egy üvegtál aljára eperszeleteket teszünk, majd félbevágott epreket helyezünk el körben a tálban úgy, hogy az eprek vágott oldalukkal kifelé nézzenek. A babapiskótákat megforgatjuk az eperszirupban és az eperszeletekre tesszük szorosan, hogy a tál alját teljesen befedjék. Meglocsoljuk még őket 1-2 evőkanál sziruppal, majd rákanalazzuk a krém felét. Ugyanígy megismételjük a rétegezést: eperszeletek, félbevágott eprek, szirupba forgatott piskóta és krém következik. Pár órára, de inkább egy egész éjsazkára a hűtőbe tesszük és tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu