Epres Panna cotta, recept

Az epres Panna cotta Hozzávalói (8-10 főre):
- 75 dkg eper
- 60 dkg natúr joghurt
- 10-15 dkg cukor
- 10 lap zselatin
- 2 dl hideg tej
- 1 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
A megmosott és kicsumázott epret először egy turmixgépben leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot és tovább turmixoljuk. Egy lábasba beletesszük a zselatin lapokat és felöntjük a hideg tejjel. Egy nyeles lábasban összeforraljuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a vanília rudat is. Amikor elkezd finoman forrni kivesszük a vanília rudat és a tejes zselatinra öntjük, majd habverővel alaposan összekeverjük.
Az epres turmixot egy nagy keverőtálba átöntjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a feloldódott zselatint. Minimum 8 órát, de akár egy egész napot is hűtőben pihentetjük, majd kifordítjuk a formából és friss eperrel tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen