Az Epres kosárka receptje
Az Epres kosárka Hozzávalói (8 db-hoz):
- 1 adag házi granola (lásd feljebb)
- 10 dkg eper
- 30 dkg görög joghurt
- 1 ek méz
- 1 marék málna a díszítéshez
- 1 marék áfonya a dízsítéshez
A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük.
Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.
*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.
Forrás: Streetkitchen.blog.hu