Epres-almás Lisztmentes Crumble (avagy morzsa süti), recept

Epres-almás Lisztmentes Crumble (avagy morzsa süti), recept

Crumble: Nem lehet eleget készíteni belőle. Ahhoz képest, hogy csak egy kis ebéd utáni nasinak indult, mindhárman teljesen odavoltunk érte. Az első falat után rájöttem persze, hogy hiba volt ilyen kis adagot készíteni, de van ilyen. Legalább a receptet rögzítettem, így könnyű ismételni.

 

A crumble Hozzávalói:

  • kb. 15 dkg alma
  • 15-20 dkg eper
  • fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő (nem nagy gond, ha kihagyod)
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg aprószemű zabpehely

crumble

A crumble elkészítése:

 

1. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-es kockákra), az epret kicsumázzuk és szintén feldaraboljuk.

2. A gyümölcsöket egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, meghintjük 1-2 evőkanál cukorral, a kukoricakeményítővel, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét és összeforgatjuk.

3. A vajat felkockázzuk, a mandulát összekeverjük a maradék cukorral és a zabpehellyel és aztán összemorzsoljuk a vajjal.

4. A morzsát a gyümölcsökre szórjuk, kanalazzuk és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Langyosan a legjobb!!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu