2021. november 28.

Select your Top Menu from wp menus
Epersügér hal pénteken sütve , recept

Epersügér hal pénteken sütve , recept

 

Szeretem a pénteket, a halat, és az epret is. Mindegyiket más-más okból. Ám ha mindez egyszerre megadatik, az több mint tökéletes kezdése a hétvégének. Annyira szép volt az epersügér, hogy képtelenség volt ellenállni a kísértésnek.

Így nézett rám kérlelve hogy vigyem haza. Gyönyörű .
A halpiac bűnös hely, és most már nem csak azért, mert az ember könnyelműen vásárolgat, de amióta teraszuk is van, ahol enni lehet, azóta totális a bűntudatom amikor ott töltöm az időt, a pénzt, és a kalóriákat magamba ahelyett, hogy …és bár nem járok minden nap, mégis. Ám nem fog ez sokáig tartani, mert egyre hosszabb sorok állnak délidőben. Egyébiránt ennek őszintén örülök is, mert jó lenne egy halas hely, ami nem szűnik meg másfél év alatt, és ehhez sok vevő kell, jó lenne tudni, hogy van igény a friss és jó halra nekünk magyaroknak, hogy nem csak étteremben lehet jó tengeri fogásokhoz jutni, és hogy van hal, meg élet a pontyon túl is.
A férfiak a pult mögött még mindig csodálatra méltóak, nem fáradnak, csak ritkán látom őket hisztisnek (bár ilyen is volt már, de kit nem izélt még le a főnöke soha?)

Epersügér hal

Mindig válaszolnak az összes kérdésre, sőt ezúttal arról is előzékenyen lebeszéltek, hogy otthon nekiálljak halat pucolni, és bontani. Ezt mondjuk nem tudom miért, lehet, hogy rám néztek, és azt gondolták ez a feladat túl sok lesz nekem, vagy azt vizionálták nincsen hozzá késem, de talán inkább csak tényleg ennyire vevő barátak. Ejj de kiküldeném őket a Fényutcai piacra egy napos oktatásra. Nem az nem lenne elég, oda évekre volna szükség annyira el vannak maradva.
A sügérhez a szakértő tanácsa az elkészítést illetően ennyi volt: fűszer és fokhagyma mindenképpen kell rá. Nagy segítség volt, nem is tudom magamtól melyik jutott volna eszembe, de így magabiztosan használtam a fűszert és a fokhagymát. Pont amelyiket gondoltam, nem bizonytalanodtam el hazaérve. Kérlek ne kövezzetek meg, de “aglio oilo e pepperonico” fűszerkeveréket használtam, mert az fokhagymás is, chilis is, és szárított paradicsomos is, de nem túlzottan ha ésszel használjuk. Jó választás volt.

Az Epersügér hal pénteken sütve Hozzávalói:

 • epersügér
 • 1 tk chili, fokhagyma, szárított paradicsom fűszerkeverék
 • 1 marék spenót (mélyhűtött)
 • 2-3 ek tejszín
 • kicsi fokhagyma
 • 2 kifli burgonya
 • 1 marék ceruzabab
 • vaj
 • olívaolaj

Az Epersügér hal pénteken sütve elklészítése:

 1. A konyhakész tiszta halat beirdaltam, de nem túloztam el, csak lazán,egy teáskanálnyi fűszerrel és olajjal bedörzsölve állni hagytam amíg a köretet elkészítettem.
 2. A krumplit héjában megfőztem, a babot vajon sóval és petrezselyemmel megfuttattam, még roppant, amikor késszé nyilvánítottam, de én így szeretem, ha valaki puhán enné, az előtte főzze 2 percig sós vízben, aztán jeges vízben hűtse vissza, és csak akkor tegye a vajra. Ez a bab nagyon-nagyon friss és zsenge volt, ezért mertem kihagyni a főzést.
 3. A spenótot vajon kevés tejszínnel, sóval és egy pici (fél gerezd) fokhagymával puhára pároltam. Eddigre majdnem kész volt a krumpli is.
 4. A halat olajon megsütöttem egy serpenyőben, addig tányérra raktam a spenótot és a babot, a krumplit felszeleteltem, vajat raktam rá ami ráolvadt, sóztam, és erre szép puha és finom ágyra fektettem a halat, mert mindenki ahogy veti ágyát úgy alussza álmát.

Epersügér hal pénteken sütve

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Erdei Vaddisznó pörkölt
Erdei Vaddisznó pörkölt , recept

Balázs szeret húsokat készíteni, de nincs vaddisznója. Nagyapának van vadász kapcsolata, így hozzájutott egy kis vadhúshoz, de Nagyi nem főzte...

Close