Emeletes élvezet, recept

Emeletes élvezet, recept

Az Emeletes élvezet Hozzávalói

  • 1 réteg: 25 dkg darált keksz, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, baracklekvár;
  • 2 réteg: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g zselatin;
  • 3 réteg:  2 tasak vanília ízű krémpor(hidegen verhető), 10 dkg porcukor, 5 dl tej;
  • 4 réteg: 3 dl habtejszín
  • 5 réteg: 5 dkg tejcsokoládé.

Az Emeletes élvezet Elkészítése:

 A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal és annyi baracklekvárral, hogy a massza összeálljon, majd kb. 30×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
A tehéntúrót botmixerrel krémesre dolgozzuk, összekavarjuk a porcukorral meg a vaníliacukorral, a fél dl vízben feloldott  zselatinnal, végül pedig beleforgatjuk a felvert tejszínt és rásimítjuk a kekszes rétegre.
A vaníliás krémporokat összekeverjük a porcukorral, felöntjük a hideg tejjel és kézi mixerrel vastag krémhabbá verjük, majd a túrós rétegre kenjük.
A habtejszínt felverjük  és a vaníliakrémre simítjuk, majd megszórjuk a lereszelt csokoládéval.
emeletes élvezet sütemény
forrás: aliza