Elronthatatlan és Isteni Finom – Epres Süti – EZ A Strawberry Shortcake!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 37,5 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg cukor
- 18 dkg hideg vaj
- 2 tojás
- 1,5 dl tejszín
Az eperhez:
- 1 kg eper
- 10 dkg cukor
- 1/2 ek vaníliakivonat
A tejszínhabhoz:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
A lisztet, a sütőport és a sót a robotgép keverőtéljában összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és addig keverjük, amíg nedves homok állagú lesz a keverék. Beledolgozzuk a tojásokkal kikevert tejszínt éppen csak addig, amíg összeáll a ragacsos tészta. Egy sütőpapírral bélelet tepsire szaggatjuk a tésztát: lisztbe mártott fánkszaggatóba kanalazunk a masszából, lehúzzuk róla a formát és a tésztahalmokat 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben az epret kicsumázzuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk és megszórjuk cukorral.
A hideg tejszínből habot verünk, amikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a vaníliakivonatot vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A sütik összeállításához kettévágjuk a tésztákat, megtöltjük tejszínhabbal és eperrel, meglocsoljuk az eper levével és azonnal tálaljuk.