Elronthatatlan és Isteni Finom – Epres Süti – EZ A Strawberry Shortcake!

Elronthatatlan és Isteni Finom – Epres Süti – EZ A Strawberry Shortcake!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 37,5 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 18 dkg hideg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín

Az eperhez:

  • 1 kg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 ek vaníliakivonat

A tejszínhabhoz:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor

A lisztet, a sütőport és a sót a robotgép keverőtéljában összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és addig keverjük, amíg nedves homok állagú lesz a keverék. Beledolgozzuk a tojásokkal kikevert tejszínt éppen csak addig, amíg összeáll a ragacsos tészta. Egy sütőpapírral bélelet tepsire szaggatjuk a tésztát: lisztbe mártott fánkszaggatóba kanalazunk a masszából, lehúzzuk róla a formát és a tésztahalmokat 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

elronthatatlan-es isteni-fonom-epres-sutemeny1

Közben az epret kicsumázzuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk és megszórjuk cukorral.

A hideg tejszínből habot verünk, amikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a vaníliakivonatot vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A sütik összeállításához kettévágjuk a tésztákat, megtöltjük tejszínhabbal és eperrel, meglocsoljuk az eper levével és azonnal tálaljuk.