Elképesztő, milyen szépet csinálhatsz egyetlen almából – fűszeres puncs
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l szűretlen almalé
- 4 szelet gyömbér
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3-4 egész szegfűszeg
- 2 csillag ánizs
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 alma
- egy kevés barna rum
Előkészítés: 5 perc, főzés: 20 perc
Elkészítés:
Vegyél elő egy lábost, és öntsd bele az almalevet. Add hozzá a többi hozzávalót, majd alacsony hőfokon főzd 20 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.
Szűrd le egy kancsóba, és öntsd át az előkészített négy bögrébe. Ízlés szerint csepegtethetsz bele egy kevés barna rumot is.
Jöhet a díszítés, amire érdemes még néhány percet szánnod. Hámozd meg az almát, és vágd fel vékony szeletekre. Tésztaformával vágj az almaszeletek közepébe egy csillagot, és helyezd őket a puncs tetejére. Ugyanígy lyukaszthatsz az almába szív alakot is.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu