2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Elefánt könnycsepp, recept

Elefánt könnycsepp, recept

Könnyű,finom sütemény,nincs vele sok macera.Első tejszínes pudinggal(sokkal finomabb az összhatás),alsó pedig vaníliással készült.

Recept Edótól( Édes otthonunk némi sóval), köszike.

Az Elefánt könnycsepp Hozzávalói:

Piskóta:

  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • 3 evőkanál liszt,
  • késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor,
  • 7 dl. tej, 5 evőkanál porcukor,
  • 1csomag vaj
  • 2 banán

A piskótához tojássárgákat a cukorral habosra kevertem ,hozzáadtam a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, és az 1 evőkanál cukorral kemény habbá tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem Még melegen liszetezett konyharuhára borítottam és feltekertem.

Elefánt könnycsepp
A pudingporokat tejben megfőztem, kihűtöttem, majd hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A piskótát megkentem a krémmel, szélére 2 banánt fektettem hosszában visszatekertem.
Porcukorral és csokidarával szórva tálaltam.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
epres Panna cotta
Epres Panna cotta, recept

  Az epres Panna cotta Hozzávalói (8-10 főre): 75 dkg eper 60 dkg natúr joghurt 10-15 dkg cukor 10 lap...

Close