Elefánt könnycsepp, recept

Könnyű,finom sütemény,nincs vele sok macera.Első tejszínes pudinggal(sokkal finomabb az összhatás),alsó pedig vaníliással készült.
Recept Edótól( Édes otthonunk némi sóval), köszike.
Az Elefánt könnycsepp Hozzávalói:
Piskóta:
- 6 tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál kakaó,
- 3 evőkanál liszt,
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor,
- 7 dl. tej, 5 evőkanál porcukor,
- 1csomag vaj
- 2 banán
A piskótához tojássárgákat a cukorral habosra kevertem ,hozzáadtam a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, és az 1 evőkanál cukorral kemény habbá tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem Még melegen liszetezett konyharuhára borítottam és feltekertem.
A pudingporokat tejben megfőztem, kihűtöttem, majd hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A piskótát megkentem a krémmel, szélére 2 banánt fektettem hosszában visszatekertem.
Porcukorral és csokidarával szórva tálaltam.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu