2021. január 25.

Select your Top Menu from wp menus
Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek, recept

Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek, recept

Csak nagyon kevés liszt van benne
Gondolj azokra is, akik kevésbé szeretik az édes sütiket.

A sós újdonságok kedvelői és a fogyókúrázók is próbálják ki a zabpelyhes, sós kekszet! A remek aromájú finomságok frissen kisülve jó ropogósak, majd másnapra kissé megpuhulnak, de úgy is mindenki odalesz értük. A sós nasit készítsd el Kard Éva receptje szerint!

A Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek Hozzávalói 36 személyre:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi pirospaprika
  • kakukkfű
  • bazsalikom

Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek
Elkészítés: 30 perc, sütés: 20 perc

A Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek Elkészítése:

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a pirospaprikát és a sót keverd alaposan össze, majd add hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a bazsalikomot. Ízlés szerint rakj hozzá a fűszerekből, de arra figyelj, hogy a kakukkfű elég intenzív ízű.
  2. Ezután mehet hozzá a reszelt sajt, a tejföl, a tojás, és egy keverőkanállal alaposan dolgozd össze, majd hagyd egy órát állni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Egy lágyabb masszát kell kapni. Így ha szükséges, akkor adj még hozzá kevés tejfölt.
  3. Vágj le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd tedd rá a tésztát, és a fólia segítségével formázz belőle három-négy centi átmérőjű rudat. Rakd egy órára a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudd majd szeletelni. A hidegről kivett tésztát csomagold ki a fóliából, majd egy éles késsel szeleteld fel fél centi vastagra.
  4. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd egymástól kicsit távolabb a felszeletelt tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 15-20 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben teljesen kihűlni, mielőtt tálalnád.

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A Gundel-palacsinta csokiöntettel Hozzávalói a palacsintához: 25 dkg liszt 4 dl tej 2 tojás 2 dkg cukor olaj csipetnyi só Hozzávalók a diós töltelékhez: 25 dkg cukor
Gundel-palacsinta csokiöntettel: Gundel Károly receptje alapján, recept

  A Gundel-palacsinta igazi hungarikum, aminek a receptjét nem árt elraktároznod. Gulyás, Erős Pista és Gundel-palacsinta. Ezek mind hagyományos magyar...

Close