Egyszerű reszelt almás süti, recept

Egyszerű reszelt almás süti, recept

 

A szájban szinte azonnal elolvadó, reszelt almás sütivel egyszerűen nem lehet betelni.

A puha reszelt almás süti önmagában is remek élvezet, de csokidarabokkal, dióval, mázzal, öntettel annyira jó és különleges, hogy különböző alkalmakra is megfelel. Arra is tökéletes, hogy feldobd vele a szürke hétköznapokat!

Az Egyszerű reszelt almás süti Hozzávalói 20 szelethez:

  • 60 dkg alma
  • 40 dkg kristálycukor
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg dió
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Az Egyszerű reszelt almás süti Elkészítése:

  1. Az almát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A cukrot, a tojásokat, a frissen facsart citrom levét, a reszelt almát keverd össze.
  2. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a darabokra vágott dióval, forgasd a masszába, majd dolgozd homogénné. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg.
  4. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
  5. Hagyd a sütőrácson kihűlni, majd mázzal, vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva kínáld.

Egyszerű reszelt almás süti

Forrás: femina