Egyszerű reszelt almás süti, recept

A szájban szinte azonnal elolvadó, reszelt almás sütivel egyszerűen nem lehet betelni.
A puha reszelt almás süti önmagában is remek élvezet, de csokidarabokkal, dióval, mázzal, öntettel annyira jó és különleges, hogy különböző alkalmakra is megfelel. Arra is tökéletes, hogy feldobd vele a szürke hétköznapokat!
Az Egyszerű reszelt almás süti Hozzávalói 20 szelethez:
- 60 dkg alma
- 40 dkg kristálycukor
- 40 dkg liszt
- 8 dkg dió
- 2 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc
Az Egyszerű reszelt almás süti Elkészítése:
- Az almát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A cukrot, a tojásokat, a frissen facsart citrom levét, a reszelt almát keverd össze.
- Vegyítsd a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a darabokra vágott dióval, forgasd a masszába, majd dolgozd homogénné. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg.
- Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
- Hagyd a sütőrácson kihűlni, majd mázzal, vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva kínáld.
Forrás: femina