Egyszerű olasz tészta recept: Spagetti olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel

Egyszerű olasz tészta recept: Spagetti olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Néhány szál friss, vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl extra szűz olívaolaj

Egyszeru_olasz_teszta_recept_spagetti_aglio-olivaolaj_fokhagyma_kakukkfu

Ez egy tényleg nagyon egyszerű recept, viszont a felhasznált fűszerek erőteljes ízének köszönhetően – én ide sorolom az extra szűz olívaolajat is – nagyon ízletes. A víz forrásától eltekintve 10 perc alatt az első mozdulattól a tányérra kerülésig kész van, és sokkal jobban melengeti az ember szívét, mint bármilyen feldolgozott, konzerv étel.

Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Az olasz tészta főzéséhez itt találsz leírást.
Amíg a tészta fő, vágd apróra a fokhagymát és a kakukkfüvet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, de ne legyen forró. Tedd bele a fokhagymát, és párold néhány percig. Ne barnuljon és ne piruljon meg, mert akkor elveszíti a frissességét.
Tényleg egyszerű olasz tészta recept: csak fokhagyma és kakukkfű kell hozzá
Tedd a kakukkfüvet az olajba, és még fél percig párold a leglassabb fokozaton.
Így készül a „szósz”: fokhagyma és kakukkfű olívaolajban
Ha kész a tészta szűrd le, tedd bele a serpenyőbe, amiben a fokhagymás olajat készítetted. Forgasd át, hogy mindenhol érje az olaj, és szintén lassú tűzön hagyd érni az ízeket két percig. Ízlés szerint sózd még, ha szükséges.
Forgasd a kifőtt tésztát az olajba
Kész.

Egyszeru_olasz_teszta_recept_spagetti_olivaolaj_fokhagyma_kakukkfu1

Tálald és fogyaszd egészséggel

Egy igazi olasz családban ez persze csak előétel lenne, de szerintem tökéletes főfogásként is. A mai rohanó világban, amikor az ember hazaér este, vagy ha hétvégén nincs kedve sok időt a konyhában töltenie, meglepően gazdag ízekkel tudja megörvendeztetni ez a rendkívül egyszerű olasz tészta étel. A mennyiséget illetően a 400 g tésztával négy ember nem lakik teljesen jól, ha főételként tálalod, akkor inkább fél kiló tésztát főzz ki és a többi hozzávaló mennyiségét arányosan növeld.

Reszelt parmezánnal megszórva még tökéletesebb, bár az eredeti, egyszerű és olcsó verzióban az nem szerepel. Ezért én is kihagytam az elején a hozzávalók közül, de a képen láthatod, szórtam rá egy keveset. Egy pohár hideg, fűszeres fehérbort javaslok hozzá, és tökéletes vacsora lesz belőle egy kellemes nyári estén!

Jó étvágyat!

 

Szeretnéd a legjobb recepeteket, szeretnél naprakész lenni? : a FaceBookon , itt találsz minket

 Forrás: