Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell

Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell

Ízletes főfogás sok tunkolnivaló szafttal . A mustáros csirkemell segít, hogy az étkezés emlékezetessé váljon.

A semleges csirkemellet finom tejszínes, mustáros mártással könnyen igazi ínyenc fogássá teheted. Serpenyőben is elkészítheted. Ha szereted, a szószhoz keverj pirított gombát. Tésztával, krumplipürével tálalva ötcsillagos ebéd vagy vacsora lehet.

A Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell Hozzávalók 4 személyre:

Mustáros csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál mustár
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc

A Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell Elkészítése:

  1. Rakj három evőkanál olajat egy kisebb tálkába, add hozzá az ételízesítőt, a sót és a borsot, majd keverd össze. A húst mosd meg, és vágd szeletekre. Kend meg a csirkét a páclével, és tedd két órára a hűtőbe, de az sem nagy baj, ha nincs időd várni, rögtön sütheted is.
  2. Hevíts kevés olajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpirul, rakd hozzá a csirkét. Süsd mindkét oldalát körülbelül öt-öt percig. Ha a hús szép piros, vedd ki, és a fehérbort öntsd a visszamaradt zsiradékra. Keverd ki alaposan a mustárt a tejszínnel, és az is mehet a serpenyőbe. Ha besűrűsödik, rakd vissza a mártásba a hússzeleteket, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze a szósszal két-három perc alatt.

Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell

Forrás: femina