Egyszerű körtés sütemény (gluténmentes)
Hozzávalók
» 3 tojás
» 12 dkg cukor
» 1 teáskanál vaníliakivonat
» 10 dkg rizsliszt
» 5 dkg tápióka keményítő
» 3 dkg kukoricakeményítő
» ½ teáskanál xantángumi
» 1 csomag sütőpor
» 1 nagy csipet só
» 10 dkg kókuszzsír, langyosra olvasztva
» 3 érett körte, meghámozva, kimagozva, felkockázva, citromlével megcsepegtetve
Elkészítés
A tojásokat és a cukrot néhány perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, aztán lassú fokozaton hozzákeverjük a sütőporral és csipet sóval elkevert liszteket és keményítőket, majd a langyos kókuszzsírt.
A kapott sűrű masszát egy kókuszzsírral vékonyan kikent 24 cm-es tortaformába egyengetjük, és a tetejére szórjuk a körtekockákat.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e. Csak akkor szeleteljük fel, ha kihűlt.
Forrás: izeselet.hu