Egyszerű és finom: spárgás quiche

Az alábbi quiche-t hajnali negyed egykor toltam a sütőbe. És milyen jól esett hajnali egykor még langyosan!
A spárga jótékony hatásairól egy korábbi bejegyzésben írtam, ha egyszerűbben készítenétek el, akkor kattintsatok ide. De most jöjjön a franciák “pizzája”, a quiche. Gyorsan elkészül, bármilyen zöldséggel el lehet készíteni és nagyon finom.
A spárgás quiche Hozzávalói: (én most egy 18 cm-es tortaformába tettem, így magasabb lett)

Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- csipet só, bors
- kb fél dl víz
A belsejéhez:
- 1 csokor spárga
- 250 ml főzőtejszín
- 2 tojás
- a tésztából megmaradt tojásfehérje
- só, bors
- a tetejére reszelt sajt
1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tettem, ráreszeltem egy nagy-lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, belekevertem a tojássárgáját, sót, borsot és a vízzel egynemű tésztát gyúrtam belőle. Amikor homogén lesz, akkor folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe legalább fél órára.
2. Közben a spárgát megmostam, a fás szárát levágtam, feldaraboltam, és forrásban lévő vízben előfőztem egy kicsit. Kb. 5-10 perc elég neki. A tejszínt, tojásokat, sót, borsot összekevertem.
3. A tésztát kinyújtottam, majd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába tettem úgy, hogy legyen pereme is, majd az alját megszúrtam villával. Rá sütőpapírt borítottam és babbal “vakon” elősütöttem. Azért kell bele a bab, hogy a tészta ne emelkedjen fel és legyen majd hely a krémnek. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem.
4. A 10 perc után kiszedtem a sütőpapírral a babot és a tésztára ráöntöttem a tejszínes keveréket, beleszórtam a spárgát, és a tetejére a reszelt sajtot, majd visszatettem a sütőbe további 30-35 percre. Amikor a sajt a tetején szépen megpirul, akkor készen is van.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu