Egyszerű cukkinis – paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg tészta
- 25 dkg gomba
- 2 kisebb cukkini
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 kisebb paradicsom
- 3 dl paradicsomsűrítmény
- 1 lilahagyma
- bazsalikom
- só
- olaj
- víz
- oregánó
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, főzés: 15 perc, sütés: 10 perc
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat, párold meg rajta a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát. A cukkini végeit vágd le, a héját távolítsd el, szeleteld fel, a paradicsomot pedig kockázd fel. A gombát szintén pucold meg, vágd kisebb darabokra. A hagymához add hozzá a cukkinit, a gombát, majd kissé pirítsd meg. Öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és keverd hozzá a sűrített és a felkockázott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, friss bazsalikommal, oregánóval, majd lefedve, a forrástól számítva tíz percig főzd.
Ha túl hígnak tűnik, vedd le a fedőt, hogy párologjon a leve. Miközben a zöldségek rotyognak, sós vízben főzd ki a tésztát. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a főtt tésztát, keverd hozzá jól a szószt. A tetejére szórd a reszelt sajtot, és told 200 fokra előmelegített sütőbe. Addig süsd, amíg a sajt szépen megpirul.
Forrás: femina.hu