Egyszerű citromos piskóta recept

Egyszerű citromos piskóta recept

 

A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában, édességvágy csökkentésére. Ez a tészta másnapra is pillekönnyű marad. A sütit rengeteg módon feldobhatod, tejszínnel, citromos fagyival, egzotikus gyümölcsökkel is megbolondíthatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 citrom
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

citromos-piskota-recept-pikanteria
Válaszd ketté a tojásokat. Keverd habosra a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet elegyítsd a sütőporral. A tojások fehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, add hozzá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét is facsard bele, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Vigyázz, 10-15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik.

A mázhoz a többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, csorgasd rá a mázat.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu