Egyszerű Áfonyás Brownie
A csokoládé kakaótartalma persze fontos, de ha nem tehetjük meg, hogy 70%-ost használunk, azért ne adjuk fel teljesen a süti-, vagy bonbonkészítést, maximum ne vigyük versenyre
Én holland kakaóport se vettem sose, sajnáltam rá a pénzt. Viszont múltkor a L-betűs multinál találtam egy viszonylag olcsó, de nagyon jó fajtát, amit rögtön ki is próbáltam egy alap csokis muffin receptnél. Az eredmény: összehasonlíthatatlanul finomabb, krémesebb, sokkal csokisabb sütemény, amelynek brownie-szerűen kissé olvadt a közepe. Kihűlni se volt ideje…
Ötlet innen.
Az Egyszerű Áfonyás Brownie Hozzávalói kb. 15 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 ek lekvár
- Fél cs. sütőpor
- 5 dkg holland kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 maréknyi áfonya
Az Egyszerű Áfonyás Brownie Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, összekeverjük a lekvárral és a tojásokkal. A lisztet egy tálban szintén összekeverjük a cukorral, sütőporral, kakaóporral, majd a csokit durvára törjük. Az előbbi hármat és az áfonyát összevegyítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük a papírokkal, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva még puhának találjuk, akkor lesz lágy a közepe.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.