Egyszerű Áfonyás Brownie

Egyszerű Áfonyás Brownie

A csokoládé kakaótartalma persze fontos, de ha nem tehetjük meg, hogy 70%-ost használunk, azért ne adjuk fel teljesen a süti-, vagy bonbonkészítést, maximum ne vigyük versenyre

Én holland kakaóport se vettem sose, sajnáltam rá a pénzt. Viszont múltkor a L-betűs multinál találtam egy viszonylag olcsó, de nagyon jó fajtát, amit rögtön ki is próbáltam egy alap csokis muffin receptnél. Az eredmény: összehasonlíthatatlanul finomabb, krémesebb, sokkal csokisabb sütemény, amelynek brownie-szerűen kissé olvadt a közepe. Kihűlni se volt ideje…

Ötlet innen.

Az Egyszerű Áfonyás Brownie Hozzávalói kb. 15 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek lekvár
  • Fél cs. sütőpor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 maréknyi áfonya

Egyszerű Áfonyás Brownie

Az Egyszerű Áfonyás Brownie Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, összekeverjük a lekvárral és a tojásokkal. A lisztet egy tálban szintén összekeverjük a cukorral, sütőporral, kakaóporral, majd a csokit durvára törjük. Az előbbi hármat és az áfonyát összevegyítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük a papírokkal, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva még puhának találjuk, akkor lesz lágy a közepe.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu