Egykezes cseresznyés pite, recept

Az Egykezes cseresznyés pite Hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 12 dkg hideg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 tk vaníliakivonat
- 50 dkg cseresznye
- 10 dkg cukor
- 3 ek cseresznyelekvár
- cukor a szóráshoz

Az Egykezes cseresznyés pite Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A robotgép táljában összekeverjük a 28 dkg lisztet a sütőporral, sóval és hozzádolgozzuk a vajat. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, beledolgozunk 1 tojássárgáját és annyi hideg vizet (1-2 ek), amennyitől ruganyos tésztát kapunk.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a lekvárral, hozzáadjuk a maradék lisztet, a vaníliát és a sót és ezekkel is elkeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ke belőle. Egy nagy evőkanálnyi tölteléket halmozunk az egyik tésztakorong közepére, a korong egyik oldalán körbe megkenjük tojással, ráhajtjuk a tésztát, hogy félholdat kapjunk és villával lenyomkodjuk a szélét. Megkenjük tojással és megszórjuk egy kevés cukorral. Ezt megismételjük a többi tésztakoronggal is. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu