Egykezes cseresznyés pite, recept

Egykezes cseresznyés pite, recept

Az Egykezes cseresznyés pite Hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 tk só
  • 12 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 50 dkg cseresznye
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek cseresznyelekvár
  • cukor a szóráshoz

egykezes-cseresznyes-pite1
Az Egykezes cseresznyés pite Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A robotgép táljában összekeverjük a 28 dkg lisztet a sütőporral, sóval és hozzádolgozzuk a vajat. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, beledolgozunk 1 tojássárgáját és annyi hideg vizet (1-2 ek), amennyitől ruganyos tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett deszkára borítjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a lekvárral, hozzáadjuk a maradék lisztet, a vaníliát és a sót és ezekkel is elkeverjük.

A tésztát kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ke belőle. Egy nagy evőkanálnyi tölteléket halmozunk az egyik tésztakorong közepére, a korong egyik oldalán körbe megkenjük tojással, ráhajtjuk a tésztát, hogy félholdat kapjunk és villával lenyomkodjuk a szélét. Megkenjük tojással és megszórjuk egy kevés cukorral. Ezt megismételjük a többi tésztakoronggal is. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu