2020. november 08.

Select your Top Menu from wp menus
Egyedi japán csodadesszertek – Így készítheted el őket!

Egyedi japán csodadesszertek – Így készítheted el őket!

Story Highlights

  • Kiskamasz kora óta írásfüggő, jelenleg több online felületen és nyomtatott sajtóban is van szerencséje publikálni. Legkedvesebb témakörei folyton változnak, de a párkapcsolatok boncolgatásához és az interjúkhoz makacsul ragaszkodik. Sokat utazik külföldre, élményeit, begyűjtött tapasztalatait, mások észrevétlenül inspirált témáit pedig nyomban monitorra veti. Szabadidejét szívesen tölti főzőcskézéssel, kirándulással, ihletadó könyvek, munkák, képek elemzésével.
  • Add a Startlaphoz

Ha kedveled az egyedi nassolnivalókat, amik nem csupán ízletesek, hanem rendkívül látványosak is egyben, akkor ezeket a japán csodadesszerteket garantáltan imádni fogod.

Szerencsére hihetetlenül egyszerű az elkészítési módjuk, és semmilyen különleges alapanyagra nem lesz szükséged ahhoz, hogy előrukkolhass egy ilyen varázslatos finomsággal.

A cseresznyevirág fontos szerepet tölt be a japán kultúrában, így nem is csoda, hogy számtalan desszert készül ebből a szimbolikus, ehető növényből.

Többek között ilyen a Sakura Jelly is, ami a sós-édes harmóniájára és mindenekelőtt a látványra épít. Ugye megjött a kedved, hogy kipróbáld?

japan-desszert

Így készítsd el…
… a virágokat:

2-3 cseresznyevirágot (ilyet persze az interneten is vásárolhatsz) alaposan sózz be, majd áztasd őket kevés meleg vízbe 3-4 órán keresztül. Jöhet egy újabb öblítés, majd ismét egy óráig tartó áztatás – egészen a felhasználásig.

… a felső réteget:

½ teáskanál zselatinport, 1 púpozott teáskanál porcukrot és egy csipet citromsavat keverj össze. A sós virágok vizéből vegyél ki 150 ml-t, majd elegyítsd őket a száraz hozzávalókkal. Alacsony lángon kezd el forralni, míg az összes cukor feloldódik és a víz világossá válik, zavarossága eltűnik.

Egy talpas poharat öblíts ki vízzel, majd öntsd a zselé felét a formába (használhatsz szilikonos zseléformákat is). Most jön a varázslat! Tedd bele a virágokat a zselébe, és igazgasd el őket esztétikusan – ehhez nyugodtan használj fogpiszkálót. Fontos, hogy gyorsan kell dolgoznod, ugyanis a zselé hamar megköt, és nem tudod újramelegíteni. Mielőtt ez megtörténhetne, a szépen elrendezett szirmokra öntsd rá a zselé másik felét. Legyél óvatos, nehogy összekeveredjenek a szirmok!

… a krémes cseresznyeréteget:

½ teáskanál zselatinport keverj össze 2 teáskanál kristálycukorral, majd alaposan elegyítsd 30 ml cseresznye lével (befőttből, konzervből, gyümölcsléből). Alacsony hőfokon forrald össze az alapanyagokat, egészen addig, amíg besűrűsödik. Miután a zselé kihűlt, adj hozzá 70 ml habtejszínt, és verd kemény habbá. Végül 5 db apróra vágott cseresznyét forgass bele a krémbe, és öntsd a masszát az áttetsző zselés réteg fölé. Ezután legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

Tálalás

Egy kisméretű, hófehér tányérra óvatosan fordítsd ki a zselés desszertet, így felülre kerül az áttetsző réteg, benne a csodaszép cseresznyevirággal. Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen nem csak cseresznyevirágot és nem kizárólag cseresznyés ízesítést használhatsz ehhez a desszerthez. Bármilyen ehető virág megfelel a célra, sőt ha nagyon sietsz, a krémes réteget el is hagyhatod, és a tömény zselével is elvarázsolhatod a vendégeinket.

Forrás: bien.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Bögrés sütőtökös Muffin

Hozzávalók: 2 bögre reszelt sütőtök 2 bögre finomliszt 3 evőkanál cukor 1 evőkanál szódabikarbóna fél teáskanál só 1 csomag vaníliás...

Close