Sós lében pácolt egyben sült Csülök, recept

Sós lében pácolt egyben sült Csülök, recept

Mit mondjak, mostanában elég sok csülök került az asztalunkra. Talán tudat alatt ki akarjuk használni az utolsó téli napokat, amikor még tényleg jól esik ilyesmit enni. Férjem is, én is többször nézegettük már a sós lében pácolós módszert, aztán most jutottunk idáig.

Meglepő, a végeredmény azonban nem mulatságos, hanem finom. Ráadásul, noha összességében sokáig tart az elkészítése, sok munkát igazából nem igényel, lehet közben akármit is csinálni, míg a hús pácolódik, ill. sül.

 

????????????????????????????????????

A Sós lében pácolt egyben sült csülök hozzávalói:

4 liter vizet felforralunk

14 dkg sóval,

1 félbevágott hagymával, pár gerezd fokhagymával,

babérlevéllel, borssal és bármi egyéb kedvünkre való fűszerrel (mi most kakukkfűvel). Hagyjuk kicsit hűlni, majd beletesszük a csülköt. Lefedjük és békén hagyjuk – jelen esetben 20 órára, de ennél kevesebb is elég. Miután kivettük a húst, mehet is a forró sütőbe (200-220 fok) fél órára, majd vegyük le a hőmérsékletet és 140 fokon süssük még 2-3 órán át a csülöktől és az ízlésünktől függően.

A vastagabb burdonya szeletek elő voltak kissé főzve és serpenyőben , kevés zsíradékkal megpirítva mindkét oldalán.

 

sos-leben-pacolt-sult-csulok

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: eszterlancfoz