Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby
Egy igazi trendi reggelit mutat nektek a mi reggelis lányunk, BreakfastLoverLili. Jön a holland baba, azaz a Dutch baby, ami nem más, mint a palacsinta és a Yorkshire Pudding szerelemgyerek. Lili egy mennyei barackos ragut is készít hozzá, csak hogy teljes legyen a katarzis. Ki ne hagyjátok, mert zseniálisan finom!
Dutch baby barackos raguval
A sütőben sült palacsinta: dutch baby Hozzávalói:
A Butch baby-hez:
- 80 g liszt
- 20 g vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 vanília rúd
A barackos raguhoz:
- 20 g vaj
- 2 db nektarin
- 2 ek barnacukor
- ½ citrom leve
- 1 ek porcukor
A tojást egy keverőtálban, egy robotgép segítségével kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is. A lisztet beleszitáljuk és a rúd kikapart magjait is hozzáadjuk és az egészet összekeverjük.. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütjük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kissé hagyjuk megbarnulni, majd rádobjuk a feldarabolt barackot. Megszórjuk a barnacukorral és összerázzuk. Ráfacsarjuk a citrom levét.
A megsült dutch babyre öntjük a meleg barack ragut és percukorral tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu