Egy lábosos pasta – ha valami igazán egyszerűt akarsz !

Egy lábosos pasta – ha valami igazán egyszerűt akarsz !

Az Egy lábosos pasta Hozzávalói 4 fő részére:

  • 50 dkg durum száraztészta (inkább rövidebb fajta: penne, fusilli, farfalle)
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 fél fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g parmezán
  • 2 nagy evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál fekete magozott olívabogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 15 dkg cukkini
  • 50 g (3-4 db) szárított paradicsom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 4 dl passata
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • Bors ízlés szerint
  • 8 dl forró víz

Egy lábosos pasta

Először is fél kiló tésztát szórjatok bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen pakolatok rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát vékonyra szeletelve, és a felaprított szárított paradicsomot. Vitamin is kell, jön a cukkíni félbevágva és csíkokra, majd kis hasábokra szeletelve. A fokhagyma ízéről sem mondunk le az egylábasos pastánál, jöhet a három gerezd, vékonyra szeletelve, lábasba dobva. Kapjátok elő a jó öreg, spájzban érlelt családi parmezánt, reszeljetek le, ne sajnáljátok a pastából, mert ez adja majd meg a krémességét. Jöhet a fekete olajbogyó a színe miatt, majd a krémsajt és kapribogyó. Küldjétek rá a  passatát, az  olívaolajat, kevés borsot, a szárított oregánót és egy evőkanál sót. Jöhet pontosan 8 deci forró víz, majd egy alapos összeforgatás. Főzzétek az egészet közepes lángon, néha óvatosan átkeverve amíg a tészta be nem szívja a vizet és szép krémes mártása nem lesz. Ahogy ez megtörtént, már jöhet is a tálalás, azonnal egyétek meg!

Egy lábosos pasta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu