Egy lábosos pasta – ha valami igazán egyszerűt akarsz !
Az Egy lábosos pasta Hozzávalói 4 fő részére:
- 50 dkg durum száraztészta (inkább rövidebb fajta: penne, fusilli, farfalle)
- 1 marék bazsalikom
- 1 fél fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 2 nagy evőkanál krémsajt
- 2 evőkanál fekete magozott olívabogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- 15 dkg cukkini
- 50 g (3-4 db) szárított paradicsom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 4 dl passata
- 5 cl olívaolaj
- 1 evőkanál só
- Bors ízlés szerint
- 8 dl forró víz
Először is fél kiló tésztát szórjatok bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen pakolatok rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát vékonyra szeletelve, és a felaprított szárított paradicsomot. Vitamin is kell, jön a cukkíni félbevágva és csíkokra, majd kis hasábokra szeletelve. A fokhagyma ízéről sem mondunk le az egylábasos pastánál, jöhet a három gerezd, vékonyra szeletelve, lábasba dobva. Kapjátok elő a jó öreg, spájzban érlelt családi parmezánt, reszeljetek le, ne sajnáljátok a pastából, mert ez adja majd meg a krémességét. Jöhet a fekete olajbogyó a színe miatt, majd a krémsajt és kapribogyó. Küldjétek rá a passatát, az olívaolajat, kevés borsot, a szárított oregánót és egy evőkanál sót. Jöhet pontosan 8 deci forró víz, majd egy alapos összeforgatás. Főzzétek az egészet közepes lángon, néha óvatosan átkeverve amíg a tészta be nem szívja a vizet és szép krémes mártása nem lesz. Ahogy ez megtörtént, már jöhet is a tálalás, azonnal egyétek meg!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu