Egy egyszerű köret :Svéd burgonya , recept
A krumplistésztás receptnél már említettem, hogy nagyon szeretem a krumplit, szinte minden formájában (főzelékként azért nem igazán).
Most egy egyszerű köretet mutatnék be, ami tulajdonképpen egy tepsiben sült kívül ropogós, belül krémes krumpli.
Most néztem, hogy már két másik svéd recept is van a blogomon, a svéd citromtorta és a svéd diótorta. Szóval ha egy svéd napot szeretnétek étel szempontjából, a desszert is megvan hozzá! A húsféleség pedig lehetne svéd húsgolyó (na, ezt még nem próbáltam ki).
A Svéd burgonya Hozzávalói:
- 1 kg közepes méretű burgonya
- 10 dkg vaj
- só
- fűszerpaprika
- esetleg fokhagyma
A Svéd burgonya Elkészítése:
- A nyers krumplikat meghámozzuk és keresztben kettévágjuk.
- A domború felületükön bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen.
- Tepsibe rakjuk (és sütőpapírt is raktam alájuk, kevesebbet kell mosogatni és tutira nem ragad le), megszórjuk sóval, paprikával, esetleg apróra vágott fokhagymával és mindegyikre rakunk egy kis vajat (kb fokhagyma gerezdnyit).
- Kb 200 °C-os sütőben aranyszínűre sütjük.
forrás: konyhalal