Egészben sült pontyfilé – joghurtos káposztasalátával

Egészben sült pontyfilé – joghurtos káposztasalátával

HOZZÁVALÓK 2 fő

  • 70 dkg pontyfilé
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek nyírfacukor
  • 2 szál kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • erős paprika
  • 0,5 dl ecet
  • só, bors
  • faszénparázs a sütéshez

30-60 perc

Az alaposan beirdalt 70 dkg pontyfilét fűszerezzük sóval, borssal, és két szál friss kakukkfűvel,

egeszben_sult_pontyfile

3 gerezd pépesített fokhagymával faszénparázson vagy nagyméretű serpenyőben készre sütjük. Közben lereszelünk 1 kis fej káposztát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, és 10 percre besózzuk őket. Ezután kinyomkodjuk és ízesítjük egy szétmorzsolt erős paprikával, 2 dl joghurttal, fél deci ecettel és 1 evőkanál nyírfacukorral. A halfilé mellé salátaként tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu