Egészben sült pontyfilé – joghurtos káposztasalátával

HOZZÁVALÓK 2 fő
- 70 dkg pontyfilé
- 2 dl joghurt
- 1 ek nyírfacukor
- 2 szál kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- erős paprika
- 0,5 dl ecet
- só, bors
- faszénparázs a sütéshez
30-60 perc
Az alaposan beirdalt 70 dkg pontyfilét fűszerezzük sóval, borssal, és két szál friss kakukkfűvel,
3 gerezd pépesített fokhagymával faszénparázson vagy nagyméretű serpenyőben készre sütjük. Közben lereszelünk 1 kis fej káposztát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, és 10 percre besózzuk őket. Ezután kinyomkodjuk és ízesítjük egy szétmorzsolt erős paprikával, 2 dl joghurttal, fél deci ecettel és 1 evőkanál nyírfacukorral. A halfilé mellé salátaként tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu