Egészben sült mézes karaj

Egészben sült mézes karaj

Egészben sült mézes karaj, nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan készen van és kevés hozzávaló kell , hogy otthon legyen

Egészben sült mézes karaj

Az Egészben sült mézes karaj hozzávalói:

  • 1kg sertés karaj filé
  • zöldségek: 3 s.répa, 1 gyökér, negyed karalábé, 1 póréhagyma, 2 cikk fokhagyma
  • 2 tk koriander mag
  • 1 tk egész bors
  • 1/2 tk kardamon
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1/4 tk szerecsendió
  • pár szem szegfűszeg
  • 2 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 dl fehérbor
  • kevés víz

Egészben sült mézes karaj

Az Egészben sült mézes karaj, elkészítése

  1. A karaj minden oldalát egy nagy vas lábasban elő kell pirítani ( – tégy alá zsíradékot), hogy összehúzódhassanak a hús pórusai, így az izek bennt maradjanak a karajban
  2. készítsd elő a fűszereket – én egy szír/perzsa fűszert készítettem el itthon – neve: baharat: egy mozsárban őröld össze a fekete borsot, koriandert, római köményt, kardamont, fahéjat ( ez lehet por is), szegfűszeget, szerecsendiót és a fűszerpeprikát
  3. A gázon körbe pirult karaj zsírjába dobd a fűszereket, kicsit kavargasd, hogy elő jöjjenek belőle az ízek, majd mehet hozzá a bor és egy kevés víz. Hagyd , hogy a bor erősen forrjon egy keveset, így távozik majd az alkohol
  4. Mehetnek hozzá a zöldségek darabokban; én csak a karalábét pucoltam meg
  5. 150 fokos sütőben kb 2h 20 percet lefedve, majd további 15 percet fedél nélkül süsd. A végén ellenőrízd, hogy a kés könnyedén át megy e a húson
  6. Kész

Egészben sült mézes karaj

Egészben sült mézes karaj

Egészben sült mézes karaj