Egészben sült karfiol isteni vajas szósszal, recept
Világszerte hódít, ideje, hogy te is kipróbáld az egészben sült karfiolt!
Ennél trendibb karfiolt még nem ettél! Az újdonságra azok is vevők lesznek, akik amúgy nincsenek oda a zöldséges ételekért. Rengeteg módon elkészítheted, érdemes kipróbálni sajttal, bármilyen zöldfűszerrel. Önmagában is tökéletes, de húsok mellé köretként is kínálhatod.
Az Egészben sült karfiol isteni vajas szósszal Hozzávalói 4 személyre:
- 1 egész karfiol
- 7 dkg vaj
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc
Az Egészben sült karfiol isteni vajas szósszal Elkészítése:
- Óvatosan távolítsd el a karfiol külső leveleit és a szárát. Arra vigyázz, hogy a feje ép maradjon, és még megszokásból se szedd rózsáira! Öblítsd le, tedd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi.
- Dobd hozzá a babérlevelet, és főzd forrástól számítva 15 percig. Közben a vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, és reszeld hozzá a fokhagymát.
- Tedd a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsibe vagy öntöttvas edénybe, öntsd rá a vajas keveréket. Kevés főzőlevet is rakhatsz hozzá. Told előmelegített sütőbe, és a zöldség nagyságától függően süsd 180 fokon 15-20 percig. Akkor jó, ha kívül egy-két karfiolrózsa szép aranybarna, belül puha, azaz könnyen belehatol egy hegyes, éles kés. Várj egy kicsit, amíg hűl, majd szeleteld fel.
forrás: femina