Egészben sült Csirke recept – Kívül ropogós, belül omlós és vaj puha

Egészben sült Csirke recept – Kívül ropogós, belül omlós és vaj puha

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg egész csirke
  • 15 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • fél citrom
  • bors

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 1,5 óra

egeszben_sult_csirke-ropogos-avaj-puha

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy minőségi csirkét válassz, lehetőleg őstermelőtől szerezd be. A húst mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra a bőrt. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval és a borssal, majd jól kend be vele a csirkét kívül-belül. A bőre alá is nyúlj be, utána pedig az ürege következik. Sózás után ide rakd még a négy részre vágott hagymát és a felszeletelt citromot. 

Egy nagyobb méretű tepsit kenj ki zsírral, és fektesd bele a csirkét. Fóliázd le, önts rá egy deci vizet, és nagyjából egy óra alatt párold puhára 160 fokon. Közben néha locsold meg a húst a saját szaftjával, és a sütés félidejénél fordítsd meg. Ha már mindenhol puha, távolítsd el róla a fóliát, kapcsold erősebb fokozatra a sütőt, és 190 fokon süsd szép pirosra. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd öt-tíz percig, majd ismét locsold meg a szaftjával, és úgy tálald.

Forrás: femina.hu