Csülkös krumplileves gazdagon – recept
A Csülkös krumplileves Hozzávalói:
- 1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök (kb.40-50 dkg),
- 1/2 kg krumpli,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
- 1 ek olaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 babérlevél,
- késhegynyi törött bors,
- ízlés szerint só.
A Csülkös krumplileves elkészítése:
Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen
eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
és megsózzuk, megborsozzuk.
A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tűzről
lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 ek vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a
burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk.
A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros borét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, amíg az is meg
nem puhul. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt ne felejtsük el a leves tetején összegyűlt zsírt leszedni!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
A pikanteria saját cikke