Csülkös krumplileves gazdagon – recept

Csülkös krumplileves gazdagon – recept

A Csülkös krumplileves Hozzávalói:

  • 1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök (kb.40-50 dkg),
  • 1/2 kg krumpli,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
  • 1 ek olaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • késhegynyi törött bors,
  • ízlés szerint só.

A Csülkös krumplileves elkészítése:

Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen

eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
és megsózzuk, megborsozzuk.

csülkös krumplileves

A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tűzről
lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 ek vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a
burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk.

A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros borét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, amíg az is meg
nem puhul. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt ne felejtsük el a leves tetején összegyűlt zsírt leszedni!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

A pikanteria saját cikke